JGL MUZEJ FARMACIJE SLAVI DRUGI ROĐENDAN

20. listopada 2022.

50 posto cijene ulaznica i suvenira u subotu

JGL Muzej farmacije slavi drugi rođendan, a dosad se uspješno pozicionirao na kulturno-turističkoj karti Rijeke i postao prepoznatljiv među Riječanima i gostima. Potvrđuju to brojni turisti, koji ciljano posjećuju muzej, kao i mnoge školske grupe koje organizirano dolaze u JGL Muzej farmacije, u kojem se uz pomoć moderne tehnologije i zanimljivosti upoznaju s gradskom, nacionalnom i svjetskom povijesti farmacije.

Dvije su godine prošle od svečanog otvorenja JGL Muzeja farmacije u Užarskoj ulici u Rijeci. U godini obilježavanja Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, JGL je, kao najveća farmaceutska kompanija u hrvatskom vlasništvu, dao svoj doprinos i otvorio specijalizirani povijesni muzej. U zahtjevnim vremenima za djelovanje kulturnih ustanova, JGL Muzej farmacije je, osim stalnog rasta broja posjetitelja, dosad realizirao i nekoliko projekata lokalnog i nacionalnog karaktera, poput izložbi o riječkim ljekarnama s početka 20. stoljeća i izložbe u povodu jubileja 750 godina ljekarništva u Hrvatskoj.

Kako bi se uspješna priča nastavila, JGL Muzej farmacije priprema izložbu o Ljekarničko-kozmetičkom laboratoriju „Alga“, koju će, u suradnji s Muzejom grada Rijeke, otvoriti početkom iduće godine. 

Misija našeg Muzeja jest afirmacija ljekarništva i proizvodnje lijekova kao dijela zdravstvenog i kulturnog identiteta koji je kroz povijest bio značajan čimbenik duhovnog i gospodarskog napretka Grada i Županije, a ostao je i danas. Želja nam je da muzej  postane referentna ustanova u istraživanju povijesti farmacije, turistička atrakcija i edukativni centar za buduće djelatnike farmaceutskog profila.

Za svoj drugi rođendan će JGL Muzej farmacije u subotu, 22. listopada svim posjetiteljima darovati 50 posto popusta na cijene ulaznica i dijela asortimana suvenira muzeja.

snake tail

Pridonesi i ti obogaćivanju fundusa JGL Muzeja farmacije!

Ako smatraš da posjeduješ neke vrijedne predmete (recepte, dokumente, knjige, fotogafije, dopisnice, stojnice itd.) iz povijesti farmacije u Rijeci i Hrvatskoj, javi nam se!

snake head
snake body

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila izvrsno iskustvo.