Novi postav muzeja u Pharma Valleyu!

27. rujna 2023.

U JGL Pharma Valley kompleksu na Svilnom 22. rujna 2023. je svečano obilježen završetak ulaganja u projekt INTEGRA. Osim novih laboratorija, te pilot pogona, u novoj zgradi je uređen i društveni dio koji obuhvaća i društvene sadržaje poput restorana, predavaonice, ali i novog postava JGL Muzeja farmacije!

Na novih 400m2 muzejskog prostora izloženo je blizu 1800 eksponata iz fundusa JGL Muzeja farmacije i Farmaceutske zbirke Vladimira Grdinića.

Obogaćen je oficinom povijesne ljekarne Komiža s kraja 18. stoljeća, zbirkom lijekova koji prikazuju razvoj farmaceutske industrije tijekom 20. stoljeća i zanimljivom VR aplikacijom „JGL virtualni ljekarnik“. JGL Muzej farmacije u sklopu Pharma Valley kompleksa za sada će biti namijenjen isključivo zaposlenicima, partnerima i gostima JGL-a, dok se budućnosti očekuje da postane nastavna baza za obrazovne institucije farmaceutske struke.

snake tail

Pridonesi i ti obogaćivanju fundusa JGL Muzeja farmacije!

Ako smatraš da posjeduješ neke vrijedne predmete (recepte, dokumente, knjige, fotogafije, dopisnice, stojnice itd.) iz povijesti farmacije u Rijeci i Hrvatskoj, javi nam se!

snake head
snake body

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila izvrsno iskustvo.