CERTIFICIRANA EUROPSKA RUTA POVIJESNIH LJEKARNI I LJEKOVITIH VRTOVA!

5. srpnja 2024.

S velikim zadovoljstvom objavljujemo da je Aromas Itinerarium Salutis – Europska ruta povijesnih ljekarni i ljekovitih vrtova dobila prestižnu certifikaciju te postala službena Kulturna ruta Vijeæa Europe!
JGL Muzej farmacije je već nekoliko godina partner u projektu, a prošle godine smo bili domaćini 2. međunarodnog foruma „Hygeia Legacy“ koji je okupio stručnjake na polju povijesti farmacije, muzeologije, turizma i ljekovitog bilja iz brojnih europskih zemalja.
Europska ruta povijesnih ljekarni i ljekovitih vrtova jedinstvena je ruta koja povezuje značajna mjesta poput samostanskih ljekarni, starih bolničkih i laičkih ljekarni, povijesnih knjižnica te botaničkih i ljekovitih vrtova.
Trenutno, Ruta povijesnih ljekarni i ljekovitih vrtova povezuje partnere iz 11 europskih zemalja (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Francuska, Italija, Litva, Mađarska, Portugal, Rumunjska, Španjolska i Švicarska).

snake tail

Pridonesi i ti obogaćivanju fundusa JGL Muzeja farmacije!

Ako smatraš da posjeduješ neke vrijedne predmete (recepte, dokumente, knjige, fotogafije, dopisnice, stojnice itd.) iz povijesti farmacije u Rijeci i Hrvatskoj, javi nam se!

snake head
snake body

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila izvrsno iskustvo.