JGL Muzej farmacije dobitnik nagrade Hrvatskog muzejskog društva!

15. studenoga 2021.

Naš muzej dobitnik je posebnog priznanja Hrvatskog muzejskog društva za 2020. godini u kategoriji realizirani stalni postav.

Na svečanosti održanoj u atriju Muzeja suvremene umjetnosti priznanje je uime JGL Muzeja farmacije preuzeo voditelj muzeja, Marin Pintur.

„Nagrada Hrvatskog muzejskog društva za nas je posebna jer dolazi od muzejske struke, a to dokazuje da postav nije samo lijep i moderan, već i kvalitetan te edukativan. Ponosni smo što se uložen trud u JGL Muzej farmacije prepoznaje sve više i u Hrvatskoj i u svijetu“, ističe Marin Pintur, voditelj JGL Muzeja farmacije. Dodaje da su se, pri osnivanju muzeja, vodili mišlju kako on treba biti moderan i ukorak s vremenom u kojem živimo, ali, prije svega, edukativan, kako bi se povijest i važnost farmacije proširile što većem krugu ljudi. 

Također, nedavno je JGL Muzej farmacije postao i dobitnikom nagrade BigSEE Interior Design Award 2021, u kategoriji javne namjene. Time je dizajn postava i uređenje interijera, koje je vodila arhitektica Gorana Stipeč Brlić iz Studija za arhitekturu i urbanizam AO16, prepoznato i izvan granica Hrvatske.

snake tail

Pridonesi i ti obogaćivanju fundusa JGL Muzeja farmacije!

Ako smatraš da posjeduješ neke vrijedne predmete (recepte, dokumente, knjige, fotogafije, dopisnice, stojnice itd.) iz povijesti farmacije u Rijeci i Hrvatskoj, javi nam se!

snake head
snake body

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila izvrsno iskustvo.