NOĆ MUZEJA 2024. U JGL MUZEJU FARMACIJE

23. siječnja 2024.

JGL Muzej farmacije i ove godine sudjeluje u akciji „Noć muzeja“ koja će se po devetnaesti put održati u mnogobrojnim muzejskim i sličnim baštinskim ustanovama Hrvatske u petak, 26. siječnja, od 18h pa do ponoći. 

Svim posjetiteljima će u tom periodu biti omogućen besplatan ulaz u JGL Muzej farmacije, dok će svi muzejski suveniri i izdanja biti na popustu od 40%, a svatko tko kupi suvenir počastiti ćemo i pićem po izboru na pravi farmaceutski način, iz epruvete!

Također, svi posjetitelji našeg muzeja ove posebne večeri sudjeluju i u muzejskoj tomboli.

Naši najmlađi posjetitelji će od 19-20h moći postati mali farmaceuti, te si pripremiti kremu s eteričnim uljem koju će ručno ubaciti u prazne tube i zatvarati s tubirkom. Tako pripremljena i tubirana krema im ostaje kao poklon. Za radionicu nije potrebna najava.

JGL Muzej farmacije je specijalizirana muzejska ustanova u kojoj se na moderan i multimedijalan način mogu doznati mnoge zanimljivosti iz gradske, nacionalne i svjetske povijesti farmacije.

Osnivač muzeja je ugledna farmaceutska kompanija Jadran-Galenski laboratorij d.d., a muzej se nalazi u centru Rijeke na adresi Užarska 11.

snake tail

Pridonesi i ti obogaćivanju fundusa JGL Muzeja farmacije!

Ako smatraš da posjeduješ neke vrijedne predmete (recepte, dokumente, knjige, fotogafije, dopisnice, stojnice itd.) iz povijesti farmacije u Rijeci i Hrvatskoj, javi nam se!

snake head
snake body

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila izvrsno iskustvo.