Organizirane posjete JGL Muzeju farmacije

16. lipnja 2021.

Organizirane posjete JGL Muzeju farmacije su se nastavile i u ovom tjednu kada su u sklopu posjeta Rijeci u organizaciji Srpske pravoslavne crkve muzej prvo razgledali učenici iz Petrinje, Gomirja, Vrginmosta… 

Nakon njih, u sklopu kolegija Obavezna stručna praksa, u organizaciji gđe Danijele Štanfel iz JGL-a koja je suradnik na tom kolegiju, s poviješću farmacije, ali i metodama i načinima izrada krema i tableta su se upoznali studenti 3. godine Odjela za biotehnologiju.

Posebno zanimljivo je bilo na Dan Svetog Vida, zaštitinika Rijeke, kada su JGL Muzej farmacije posjetili članovi poslovnog kluba PartneRi koji su najzaslužniji što je Predsjednik Upravnog odbora JGL-a g. Ivo Usmiani dan prije primio zlatnu plaketu “Grb Grada Rijeke” za izniman doprinos u kontinuiranom stvaranju novih vrijednosti u farmaceutskom poslovanju te povezivanju poduzetništva, znanosti i kulture. U pratnji voditelja JGL Muzeja farmacije Marina Pintura, te g. Usmianija i članice Upravnog odbora Eve Usmiani Capobianco uvaženi gosti su razgledali muzej te se upoznali s mnogim zanimljivostima iz povijesti i sadašnjosti farmacije.

snake tail

Pridonesi i ti obogaćivanju fundusa JGL Muzeja farmacije!

Ako smatraš da posjeduješ neke vrijedne predmete (recepte, dokumente, knjige, fotogafije, dopisnice, stojnice itd.) iz povijesti farmacije u Rijeci i Hrvatskoj, javi nam se!

snake head
snake body

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila izvrsno iskustvo.